Wat is een actualisatie?

We actualiseren de wachtlijst elke twee jaar in de oneven jaren (2021, 2023, 2025...). Dat wil zeggen dat we elke kandidaat-huurder vragen of die nog kandidaat wil blijven voor een sociale woning. We sturen dan een brief. Deze controle wordt de actualisatie genoemd. Als je niet (tijdig) reageert op deze brief, schrappen we je van de wachtlijst. 

 

Hernieuwing van je kandidatuur

In onze actualisatiebrief vragen we je om je kandidatuur te bevestigen. Ook vragen we je om te bewijzen dat je nog voldoet aan de inkomensvoorwaarde. 

Het is heel belangrijk dat je op deze brief antwoordt. Als je binnen de maand niet antwoordt, dan krijg je een herinneringsbrief. Beantwoord je deze brief ook niet binnen de 15 dagen, dan ben je niet meer ingeschreven voor een woning. We schrappen je dan als kandidaat-huurder.

 

Opnieuw inschrijven

Je reageerde niet op onze brieven, maar wilt toch kandidaat blijven? Dan moet je opnieuw inschrijven. Je komt dan opnieuw helemaal onderaan de wachtlijst. Het is dus heel belangrijk om te antwoorden als je kandidaat wil blijven.