Daar kan je op bouwen!

zoek:

Renovatie-einde in zicht in wijk ‘Beekakkers’!

Vanaf begin november nemen tien gezinnen hun intrek in een gerenoveerde woning in de wijk ‘Beekakkers’ in Beerse. Hiermee komt een einde aan een lange periode van renovatie, waarin De Noorderkempen de wijk in verschillende fases onder handen nam.

 

Laatste tien woningen gerenoveerd

In totaal werden 36 woningen in de wijk zeer grondig gerenoveerd. Dit gebeurde in drie verschillende fases en is gestart in 2009. De laatste tien woningen zijn nu klaar en worden vanaf begin november bewoond. Deze woningen kregen een nieuwe keuken & badkamer en nieuwe vloeren. De Noorderkempen investeert in duurzaamheid en een verlaagd energieverbruik door de woningen goed te isoleren (vloerisolatie & gevelisolatie, ramen die aan de nieuwste regelgeving voldoen…). Daarnaast verhoogt de woonkwaliteit door het optimaal benutten van de beschikbare ruimte. Er is een tuinberging langs de voorzijde en de koeren achteraan zijn dichtgemaakt. In het najaar worden er nog hagen geplaatst, waardoor er een uniform beeld van de wijk ontstaat. Ook de gemeente Beerse draagt haar steentje bij door de aanleg van paden en groen in de openbare ruimte. Een gezellige wijk waar het aangenaam wonen is…dat is het streefdoel!

De tien gezinnen die hun intrek nemen in deze woningen hebben allen een band met Beerse. Het gaat om gezinnen met één tot vier kinderen. De woningen hebben drie of vier slaapkamers en zijn dus geschikt voor deze gezinnen. De combinatie van dit type woningen met de bejaardenwoningen in de wijk zorgt voor de mogelijkheid om levenslang in de wijk te blijven wonen, voor zij die dat willen.

 

En dan nu de wijk ’Veldstraat’…

Het stopt uiteraard niet voor De Noorderkempen met renoveren. Door de wijzigende voorwaarden & regelgeving en omwille van het verouderen van de woningen ligt de nadruk voor de komende jaren sterk op renoveren. Daarbij zal in Beerse in eerste instantie gefocust worden op de wijk ‘Veldstraat’ (Gammerstraat, Huffelenstraat, Paddesteenstraat, Veerpontstraat, Zandstraat). Op dit moment start ook daar een nieuwe renovatieronde, die in de loop van 2019 zal gevolgd worden door een nieuwbouwproject in de Veerpontstraat. Ook daar streeft De Noorderkempen naar een diversiteit van type woningen, waardoor het levenslang wonen ook daar gegarandeerd kan worden.

Uiteraard wordt ook in de andere gemeenten van het werkgebied van De Noorderkempen verder geïnvesteerd!

 

20181008_Beekakkers renovatie 58 20181008_Beekakkers renovatie 32 20181008_Beekakkers renovatie 22 20181008_Beekakkers renovatie 1520181008_Beekakkers renovatie 64