Daar kan je op bouwen!

zoek:

Nieuwbouwwoningen in tuin Klooster | Arendonk

Vanaf december verhuurt De Noorderkempen vier nieuwbouwwoningen in de nieuwe straat ‘Zevenster’ in Arendonk. Deze woningen liggen in de tuin van het Sint-Agnetendalklooster. Het is de eerste zichtbare realisatie in een totaalplan dat De Noorderkempen heeft met de Kloostersite, in samenwerking met de gemeente Arendonk.

De vier nieuwe woningen hebben elk twee slaapkamers en zullen bewoond worden door alleenstaanden uit Arendonk. Drie van de vier woningen gaan op 1 december in verhuring, de vierde woning zal vanaf 1 januari 2018 bewoond worden. Elke woning heeft een eigen terras met een stukje tuin. Daarnaast kijken de woningen uit op de voormalige kloostertuin die in een latere fase heraangelegd zal worden. De plannen voor deze tuin zijn afgestemd op de originele tuin, met fruitbomen en een ‘brevierhof’. Dat is een stuk tuin met lage hagen en wandelpaden, waarin je kan bezinnen en tot rust kan komen. Ook de grot zal in de heraangelegde tuin opnieuw de aandacht krijgen die ze verdient.

Het ontwerp van de nieuwbouwwoningen komt van dezelfde architect als degene die de renovatie van het Kloostergebouw voor zijn rekening neemt. Ook Onroerend Erfgoed was bij de plannen betrokken, om ervoor te zorgen dat alles mooi geïntegreerd wordt in het geheel. De woningen zijn gelegen in de nieuwe gemeentestraat ‘Zevenster’, een naam die verwijst naar een kleurrijke bloem die in de achttiende eeuw talrijk te vinden was op de velden rond het klooster.

Geen afbraak, wel renovatie

Deze nieuwbouwwoningen zijn de eerste zichtbare verandering op de Kloostersite van Arendonk. De plannen voor het vervolg zijn in de maak. Veel hangt af van het antwoord dat De Noorderkempen één van de dagen zal krijgen van minister Liesbeth Homans. De Noorderkempen diende immers een aanvraag in om een co-housing project te mogen realiseren in het Klooster. Op die manier wil ze het Klooster opnieuw haar oude functie toevertrouwen. In tegenstelling tot eerdere berichtgeving gaat het niet om een afbraak van het Klooster. De Noorderkempen zal – samen met de gemeente Arendonk – het Kloostergebouw renoveren. Op die manier wordt de rijke geschiedenis van het gebouw alle eer aan gedaan, en is het tegelijk een plaats waar mensen een mooie toekomst kunnen opbouwen!

 

Woningen Zevenster Arendonk Woningen Zevenster Arendonk-14 Woningen Zevenster Arendonk-58 Woningen Zevenster Arendonk-33 Woningen Zevenster Arendonk-21