Daar kan je op bouwen!

zoek:

Dag van de Dakgoot

In het najaar is het weer tijd om je dakgoot leeg te maken. Dit voorkomt vochtproblemen in je woning, dus doe je dit best jaarlijks nadat de bladeren van de bomen zijn gevallen (eind november, begin december). 

Dit is echter niet voor iedereen evident. Daarom zijn we op zoek naar bewoners die in hun buurt/ wijk mee een Dag van de Dakgoot willen organiseren.

Wat is een Dag van de Dakgoot?

Dit is een dag waarop je samen met een aantal buren de dakgoten in de buurt/ wijk proper maakt. Want samen is alles leuker dan alleen en je helpt er buren mee die het niet zelf kunnen doen! Welke dag dit is, dat kies je zelf, op een dag die voor jullie het beste past. Je spreekt af met de buren welke woningen jullie allemaal onder handen nemen. Denk hierbij zeker ook aan mensen uit je buurt voor wie het niet eenvoudig is om dit zelf te doen.

Belangrijk om te weten! De dakgoten van bejaardenwoningen worden door De Noorderkempen leeg gemaakt.

Hoe helpt De Noorderkempen ons bij de organisatie?

De Noorderkempen ondersteunt elke buurt/ wijk die een Dag van de Dakgoot wil organiseren. Dit doen we op verschillende manieren:

  • We organiseren een moment met alle mensen die zo’n Dag van de Dakgoot willen organiseren, om samen na te denken hoe je dat het best kan aanpakken.
  • We kunnen briefjes maken/ kopiëren om in de brievenbus van elke bewoner te steken met de bekendmaking van jullie Dag van de Dakgoot.
  • We voorzien materiaal om de dakgoten leeg te maken (emmer, handschoenen, schepjes…). Een ladder moet je zelf voorzien.

Ik heb interesse om dat te doen!

Ben jij zo’n Handig Harry/ Henriëtte die mee een Dag van de Dakgoot wil organiseren in je buurt? Of wil je meer informatie over wat het juist is?

Neem dan voor 1 oktober 2019 contact op met Mieke (mieke.dereymaeker@denoorderkempen.be | 014-63 95 91) en zij bezorgt je meer informatie!