Woonmaatschappij De Noorderkempen | sinds 9 mei 2023!

De Vlaamse regering wou vanaf 2023 één sociale woonmaatschappij per gemeente. Het doel? Eén centraal aanspreekpunt, efficiënt werken en een klantvriendelijke dienstverlening verzameld onder één dak. De gemeentes Arendonk, Hoogstraten, Merksplas, Ravels & Rijkevorsel namen de beslissing om samen te kiezen voor Woonmaatschappij De Noorderkempen.

Deze doordachte beslissing maakt dat de bestaande samenwerking tussen de vijf gemeentes verder wordt uitgebreid, waardoor er ook over beleidsdomeinen heen ideeën uitgewerkt kunnen worden. Elke gemeente zal evenveel aandelen en dus evenveel zeggenschap hebben in de nieuwe organisatie.

Bouwmaatschappij De Noorderkempen is sinds 9 mei 2023 omgevormd tot een woonmaatschappij. De woningen van DE ARK (nu Woonboog) in Hoogstraten & Ravels zullen in juni 2024 overgedragen worden aan De Noorderkempen. Ook de vroegere SVK-werking in de vijf betrokken gemeentes is in onze woonmaatschappij geïntegreerd en uitgebreid. Betaalbaar wonen wordt op deze manier op de meest toegankelijke manier aangeboden. Sinds 1 juni 2023 zijn de bestaande huurovereenkomsten met eigenaars en bewoners van de voormalige SVK-woningen in Arendonk, Hoogstraten, Merksplas, Ravesl & Rijkevorsel aan ons overgedragen.

Op deze pagina vind je binnenkort meer informatie over de concrete timing en wijzigingen.

Heb je vragen over de vorming van woonmaatschappijen? Op de website van VMSW over sociaal wonen vind je alle informatie gebundeld.