Woonmaatschappij De Noorderkempen

De Vlaamse regering wil vanaf 2023 één sociale woonmaatschappij per gemeente. Het doel? Eén centraal aanspreekpunt, efficiënt werken en een klantvriendelijke dienstverlening verzameld onder één dak. De gemeentes Arendonk, Hoogstraten, Merksplas, Ravels & Rijkevorsel namen de beslissing om samen te kiezen voor woonmaatschappij De Noorderkempen.

Deze doordachte beslissing maakt dat de bestaande samenwerking tussen de vijf gemeentes verder wordt uitgebreid, waardoor er ook over beleidsdomeinen heen ideeën uitgewerkt kunnen worden. Elke gemeente zal evenveel aandelen en dus evenveel zeggenschap hebben in de nieuwe organisatie.

Onze huidige organisatie, Bouwmaatschappij De Noorderkempen, zal dus omgevormd worden tot een woonmaatschappij. Deze nieuwe woonmaatschappij voor vijf gemeentes komt in de plaats van de bestaande Bouwmaatschappij. De woningen van DE ARK in Hoogstraten & Ravels zullen overgedragen worden aan De Noorderkempen. Ook de bestaande SVK-werking in de vijf betrokken gemeentes wordt in deze woonmaatschappij geïntegreerd en uitgebreid. Betaalbaar wonen wordt op deze manier op de meest toegankelijke manier aangeboden.

Op deze pagina vind je binnenkort meer informatie over de concrete timing en wijzigingen.

Heb je vragen over de vorming van woonmaatschappijen? Op de website van VMSW over sociaal wonen vind je alle informatie gebundeld.